zAMÓW TERAZ

Przy składaniu zamówienia proszę określić:

1. Porcje

Ilość porcji na jaką ma być tort.

2. Smak

Smak tortu lub innych słodkości (aktualne propozycje smaków znajdują się w zakładce „oferta”).

3. Dekoracje

Dla kogo będzie tort, jaki ma być motyw przewodni, okazja, można przesłać inspiracyjne zdjęcie poglądowe.

4. Termin

Termin na kiedy zamówienie ma być zrealizowane, oraz przybliżona godzina odbioru/ dostarczenia.

Złóż zamówienie

INSTRUKCJA OBSŁUGI TORTU

 

1. JAK PRZEWOZIĆ ?

 Tort należy przewozić na płaskim i równym podłożu (na podłodze lub w bagażniku), powinien być zabezpieczony tak, aby tort nie przesuwał się. W ciepłe dni tort należy przewozić z włączoną klimatyzacją.

 

        

 

 

 

2. JAK PRZECHOWYWAĆ ?

  Po dostarczeniu tortu do domu/sali należy odrazu włożyć go do lodówki razem z kartonem, który zabezpieczy produkt przed przenikaniem zapachów z lodówki. Tortu nie przechowujemy w piwnicy lub na dworze.

         

 

 

 

 

3. JAK KROIĆ ? 

 Aby pokroić tort w pierwszej kolejności należy usunąć ozdoby, które są niejadalne lub mogą zawierać niejadalne elementy (np. figurki posiadające wykałaczki, kwiaty, świeczki, toppery). W drugiej kolejności należy naszykować: – długi, ostry nóż, deskę do krojenia, wysoką szklankę z gorącą wodą. Wysokie torty należy kroić wzdłuż w plastry od jednego do drugiego brzegu. Odcięty plaster najlepiej od razu położyć na deskę i na niej przekroić go na mniejsze kawałki. Nóż po każdym cięciu należy zanurzyć w gorącej wodzie i przetrzeć ręcznikiem papierowym do sucha.