zAMÓW TERAZ

Przy składaniu zamówienia proszę określić:

1. Porcje

Ilość porcji na jaką ma być tort lub ilość słodkości (szczegóły znajdują się w ofercie.)

2. Smak

Smak tortu lub innych słodkości (aktualne propozycje smaków znajdują się w zakładce „oferta”).

3. Dekoracje

Dla kogo będzie tort, jaki ma być motyw przewodni, okazja, można przesłać inspiracyjne zdjęcie poglądowe na maila: meringawypieki@gmail.com lub w wiadomości na social mediach.

4. Termin

Termin na kiedy zamówienie ma być zrealizowane, oraz przybliżona godzina odbioru/ dostarczenia. 

UWAGA! Ostateczny termin na zamówienie tortu/słodkości to 2 tygodnie przed realizacją (o ile będą jeszcze dostępne miejsca). Pamiętaj, że im wcześniej tym lepiej.

Złóż zamówienie

INSTRUKCJA OBSŁUGI TORTU

 

1. JAK PRZEWOZIĆ ?

 Tort należy przewozić na płaskim i równym podłożu (na podłodze lub w bagażniku), powinien być zabezpieczony tak, aby tort nie przesuwał się. W ciepłe dni tort należy przewozić z włączoną klimatyzacją.

 

        

 

 

 

2. JAK PRZECHOWYWAĆ ?

  Po dostarczeniu tortu do domu/sali należy odrazu włożyć go do lodówki razem z kartonem, który zabezpieczy produkt przed przenikaniem zapachów z lodówki. Tortu nie przechowujemy w piwnicy lub na dworze.

         

 

 

 

 

3. JAK KROIĆ ? 

 Aby pokroić tort w pierwszej kolejności należy usunąć ozdoby, które są niejadalne lub mogą zawierać niejadalne elementy (np. figurki posiadające wykałaczki, kwiaty, świeczki, toppery). W drugiej kolejności należy naszykować: – długi, ostry nóż, deskę do krojenia, wysoką szklankę z gorącą wodą. Wysokie torty należy kroić wzdłuż w plastry od jednego do drugiego brzegu. Odcięty plaster najlepiej od razu położyć na deskę i na niej przekroić go na mniejsze kawałki. Nóż po każdym cięciu należy zanurzyć w gorącej wodzie i przetrzeć ręcznikiem papierowym do sucha.