zAMÓW TERAZ
Przy składaniu zamówienia proszę określić:
1. Porcje
Ilość porcji na jaką ma być tort lub ilość słodkości (szczegóły znajdują się w ofercie.)
2. Smak
Smak tortu lub innych słodkości (aktualne propozycje smaków znajdują się w zakładce „oferta”).
3. Dekoracje
Dla kogo będzie tort, jaki ma być motyw przewodni, okazja, można przesłać inspiracyjne zdjęcie poglądowe na maila: meringawypieki@gmail.com lub w wiadomości na social mediach.
4. Termin
Termin na kiedy zamówienie ma być zrealizowane, oraz przybliżona godzina odbioru/ dostarczenia.
UWAGA! Ostateczny termin na zamówienie tortu/słodkości to 2 tygodnie przed realizacją (o ile będą jeszcze dostępne miejsca). Pamiętaj, że im wcześniej tym lepiej.
Złóż zamówienie
INSTRUKCJA OBSŁUGI TORTU
1. JAK PRZEWOZIĆ ?
Tort należy przewozić na płaskim i równym podłożu (na podłodze lub w bagażniku), powinien być zabezpieczony tak, aby tort nie przesuwał się. W ciepłe dni tort należy przewozić z włączoną klimatyzacją.
2. JAK PRZECHOWYWAĆ ?
Po dostarczeniu tortu do domu/sali należy odrazu włożyć go do lodówki razem z kartonem, który zabezpieczy produkt przed przenikaniem zapachów z lodówki. Tortu nie przechowujemy w piwnicy lub na dworze.
3. JAK KROIĆ ?
Aby pokroić tort w pierwszej kolejności należy usunąć ozdoby, które są niejadalne lub mogą zawierać niejadalne elementy (np. figurki posiadające wykałaczki, kwiaty, świeczki, toppery). W drugiej kolejności należy naszykować: – długi, ostry nóż, deskę do krojenia, wysoką szklankę z gorącą wodą. Wysokie torty należy kroić wzdłuż w plastry od jednego do drugiego brzegu. Odcięty plaster najlepiej od razu położyć na deskę i na niej przekroić go na mniejsze kawałki. Nóż po każdym cięciu należy zanurzyć w gorącej wodzie i przetrzeć ręcznikiem papierowym do sucha.